leefstijl en voedingsadvies en supplementen

Verwacht geen streng dieet of een dieet waarmee je in korte tijd volledig gezond eet. Aan de hand van je persoonlijke situatie en voorkeuren begeleid ik je om je eetpatroon gezonder te maken. Omdat de meeste diëten geen aandacht geven aan verandering van je gedrag, verval je in de meeste gevallen altijd weer in je oude eet en leefgewoonten.

gezond en bewust zijn van voedingsgewoontes betekend:

  • Minder suiker en koolhydraten en daardoor detoxen.

  • geen melk en melkproducten
  • Voldoende of meer bewegen.

  • En een betere voedgingskeuzes maken. Bewegen is maar een klein deel van belang (zo'n 20-30%) de overige 70-80% is voeding. stap voor stap gezondere keuze's maken zorgen voor het langzaam aan integreren van je nieuwe manier van leven.

Ik hanteer de zgn. 80 - 20% regel. Oftewel, de basis van je eten is supergezond, de andere 20% niet/minder. Niemand heeft de discipline om altijd gezond te eten. Af en toe zondigen is prima, want dan houd je een gezonde leefstijl vol. Dat is gelijk de reden dat streng diëten niet werkt. Het gaat echter wél om bewustwording en slimmere keuzes maken. En het leren herkennen van je eigen valkuilen. we gaan leren luisteren naar je lichaam. Je mag van mij alles eten, maar ik maak je wél bewust van wat er gebeurt in je lichaam.

Ik werk dus niet met een dieet, maar met aanleren van eetgewoontes die gezonder zijn. Zodat je zelf betere keuzes kunt maken, besef : bewustwording en slimmer kiezen is "the key" tot succes.

Ook adviseer/schrijven ik bepaalde supplementen voor.